DOMENECH I PUIGCERCOS, IGNASI

Va néixer a Manresa el dia 8 de setembre de l'any 1874. Inicià el seu contacte amb el món de la restauració a la Fonda del Centre, que regentava el seu oncle a la capital del Bages, i als catorze anys se n'anà a Barcelona, on treballà en diversos establiments. En aquella època ingressà a la Societat de Cuiners l'Artística Culinària. Durant uns anys, treballa en fondes i hotels de Monistrol, Puigcerdà, Madrid i Burgos, i l'any 1893, quan encara no ha complert els dinou anys, marxa a París, on treballa en diversos restaurants de prestigi. L'any 1894 ingressa a la Societat de Cuiners de París i, al cap de poc, és seleccionat per anar a treballar a l'Hotel Savoy de Londres, a les ordres del gran mestre Auguste Escoffier. L'any 1899 retorna a Madrid i publica el seu primer llibre: _La gastronomía_, i el 1906 funda la revista _El Gorro Blanco_. Crea la primera acadèmia de cuina del país, es dedica a l'ensenyament i s'encarrega d'organitzar els banquets de l'aristocràcia (durant tres anys va treballar per als ducs de Medinaceli). A principis dels anys vint, Domènech retorna a Barcelona, on es dedica només a escriure i a fer treballs. Va ser cofundador de l'editorial Quintilla-Cardona, que li edità la seva obra. Esperonat per la manca d'aliments a consequ?ència de la guerra civil, escrigué un llibre anomenat _La cocina de recursos_. Però les seves obres més conegudes són els receptaris _Àpats_ i, sobretot, _La teca_. Ignasi Domènech morí a Barcelona el dia 11 de novembre de 1956 a l'edat de 81 anys.


Libros del autor

Ordenar y filtrar

Opciones

Ordenar por:

Filtros Quitar

Disponibilidad:

Sección:

Editorial / Marca: